top of page

tg Graasland

Graasland Emiel_edited.jpg
Graasland Harold en Emiel 3_edited.jpg


Info en boekingen:

 


 
Graasland Harold en Emiel 7 crop.jpg
Graasland Harold en Emiel 6 crop_edited.

Tg Graasland maakt voorstellingen waarbij het toneelbeeld je in een andere wereld zet, waarin tekst wordt gemeden en enkel wordt gebruikt wanneer er puntjes op de i staan.

 

Tg Graasland maakt theater dat beklijft, met scènes die na een week zomaar in je hoofd opkomen borrelen en waarbij je een glimlach niet kan onderdrukken. Graasland is de plek waar een verscheidenheid aan voorstellingen zal groeien, waar alle kinderen, bij het zien en ervaren daarvan, hun graantje zullen meepikken.

Het hart van tg Graasland bestaat uit de theatermakers Emiel de Jong (1973) en Harold Schraven (1972). Zij leerden elkaar kennen bij de docentopleiding drama aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huijgens in Kampen.

 

Voor Emiel ontstond de liefde voor jeugdtheater al in het begin van zijn carrière als speler bij jeugdtheatergezelschappen als Stella Den Haag, TG Steil en Opslag voor Cacao. Later werd Emiel bekend als maker en acteur van het succesvolle cabaretduo Schudden, waarmee hij vele jaren langs de Nederlandse theaters toerde.

 

Voor Harold begon zijn liefde voor jeugdtheater bij de gezelschappen Rapalje, Opslag voor Cacao en Donders producties. Naast speler is Harold ook regisseur: in Brabant regisseerde hij bijvoorbeeld grote producties op locatie (o.a. Dorp aan de rivier, Oorlogstuig).

 

De droom van Emiel en Harold om een eigen jeugdtheatergezelschap te beginnen, is in 2016 waarheid geworden. Met zicht op één speelbeurt in Theater Oostblok in Amsterdam, zijn ze samen de voorstelling Brrr gaan maken.
Nu worden de voorstellingen van Graasland verkocht door Buro Bannink en spelen ze met succes in vele theaters en op vele scholen.

Graasland Harold.jpg
bottom of page