top of page

Blog

Brainstorm STOM!

Theaterseizoen 21-22 is net van start, of we zijn nu alweer bezig met seizoen 22-23. Weliswaar in de brainstormfase, maar toch de eerste knopen zijn gehakt. De nieuwe 4+ voorstelling van Graasland wordt STOM! Stom? Allesbehalve!

STOM!

STOM! is een voorstelling waarin alleen maar stomme dingen gebeuren. En dat is niet stom in de zin van niet leuk of moeten we hier naar kijken?, maar je wordt meegenomen in een stomme film ofwel een zwijgende, stille film. Hoor je dan helemaal niets? Jazeker wel, er is een pianist aanwezig die enorm van zich zal laten horen, die de juiste toetsen weet te raken.

En er is een explicateur, dat is een moeilijk woord voor iemand die live de geluiden maakt bij de voorstelling. Als er iets valt slaat hij bijvoorbeeld met een stok op tafel, zo kreeg vroeger dit filmgenre de naam slapstick. Tg Graasland maakt een grappige, in sepia getogen, hier en daar haperende, fysieke voorstelling, waarin Buster Keaton, Harold Lloyd, maar ook bekendere namen zoals Charlie Chaplin en Laurel & Hardy worden geëerd. Een familievoorstelling die sowieso uit de hand zal lopen, een bonte voorstelling in zwart-wit. Is STOM! stom? Alles behalve.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page